Уведомление

Важна информация за клиента/Уведомление

БУРАНО ЕООД, BG200823950
с. Трудовец, ул. Хаджи Димитър 6
 


Уважаеми клиенти,

За Бурано ЕООД безопасността на продуктите е от първостепенно значение.
Поради това фирмата  ИЗТЕГЛЯ ОТ ПАЗАРА Слинг Caboo + Organic във всички налични разцветки (райе, индиго, варовик, сив, светло син, синьо райе, сиво райе), фирма производител Close Parent, Великобритания.

 

Фирма Бурано ЕООД преустановява продажбата и изтегля от пазара продукта, тъй като той не отговаря на изисквания за безопасност, съгласно условията за безопасност – CEN/TR 16512:2015 “Изделия за отглеждане на малки деца. Указания за безопасност на детски слингове”. Предвид установените несъответства, съгласно направени оценки на риска, артикулът съдържа риск от задавяне, поради отделянето на малки части (отделяне щифта на ципа) и риск от нараняване, тъй като разтягането на лентите е повече от максималното допустимо за стандарта.
Важно е да се отбележи, че до момента не е постъпило нито едно оплакване от клиент.
 

Клиентите могат да върнат продукта, като се свържат с нас на телефон +359898943396 – Мая Яханаджиян или e-mail: office@peleni.bg, в периода 12.2.2019 г. – 12.3.2019 г. и ще бъдат обезщетени, като получат друга стока на същата стойност или им бъде възстановена съответната сума.
 

 

 


С уважение:

Мая Яханаджиян                                                                                             12.2.2019 г.
Бурано ЕООД                                                                                                   гр.София
office@peleni.bg
+359898943396

Официален отговор на Close Parent, Великобритания:

 

Close Parent иска да увери клиентите си, че не смятаме продукта за опасен по какъвто и да е начин, когато той се използва правилно. Българската Комисия за защита на потребителите наскоро тества серия от 2016 г., Caboo + Organic цвят Индиго и като установи, че при изключителен натиск на ципа на джоба, щифта му се е счупил и също така, че ремъците се приплъзват на 2,2 см., а не на 2 см. Това беше доведено на нашето внимание, но през 2015 г., малко преди въвеждането на слинговете на пазара, те бяха тествани и ние имаме сертификат, с който да покажем, че те са преминали всички необходими тестове и не са имали тези неуспехи. Затова не сме сигурни защо един от слиговете от същата серия не е успял да премине тестовете.


По отношение на ципа, можем да уверим клиентите, че при използването на слинга, бебето не може да достигне джоба и ципа му, а и в самите инструкции има предупредителен раздел, който посочва да не оставяте бебето и слинга без надзор. Ако бебето не може да достигне до ципа, съответно няма как да може и да го откъсне и погълне в последствие. Приемаме обаче, че това е довело до неуспех при преминаването на тестовете на конкретния продукт, затова сме длъжни да изтеглим слинговете от България. Следващата серия Caboo + Organic ще бъдат с нов цип с преминат тест за качество.


По отношение приплъзването на ремъците (където те са се хлъзнали с 0,2 см), наскоро променихме инструкциите, за да включим инструкция за връзване на краищата им с двоен възел под дупето на бебето, като по този начин те не се приплъзват и бебето е сигурно и защитено. Така че, бихме препоръчали на настоящите потребители на Caboo да завързват краищата на ремъците, за да няма никакво приплъзване.


Моля, имайте предвид, че за 12 години никога не сме имали счупен цип, с изключение на този, подложен на механично изпитване в лаборатория с изключителен натиск и никога не сме имали клиент с оплакване за приплъзване на ремъците, причиняващи проблем за правилното позициониране на бебето.
Caboo + Organic ще бъде отново пуснат в България със следващата гама след няколко седмици.
Ако настоящите клиенти имат притеснения относно слинга, препоръчваме да се свържат с магазина, от който са го закупили.