Производители
Цена
Категории

Amberlino

Amberlino

Tук ще намерите герданчета от натурален кехлибар за зъби за бебета и малки деца – традиционен лек от Литва, който от векове се използва за облекчаване на болките при никнене на зъбки, за добиване на имунитет и успокояване на детето. Кехлибарът се препоръчва изключително и за бременни, кърмещи и всички, които желаят да подобрят тонуса и жизнеността си. Бижутата са от висококачествен Балтийски кехлибар, известен с лечебните си свойства още от древността.

Какво представлява кехлибарът?
Кехлибарът е древна изкопаема смола, която се втрърдявала милиони години, добива се основно от Балтийско море и в съвременната медицина и в бижутерийното производство. Традиционен Европейски лек за облекчаване на болките при никнене на зъбки при малки деца и бебета, природен имуностимулатор за всички възрасти.

От къде произлиза кехлибарът?
Преди 90 до 30 милиона години, при затопляне на климата в Северна Европа боровите гори започнали интензивно да отделят смола. Попаднала в почвата, тя се е  отмивала и отнасяна от дъждовете и реките, които се вливали в Балтийско море. Кехлибарът е един от първите камъни, използвани за амулети, украшения и лечение още от каменната ера. Днес 90% от кехлибара в света се добива от Балтийско море.

Кехлибарът и хилядолетните традиции
Кехлибарът е бил високо ценена и търгувана стока в Египет, Древна Гърция и Рим, Персия и Китай. Бил е широко използван от тогавашната медицина. Предписвали лечение с кехлибар при заболявания на бъбреците, стомаха, гърлото, астма, треска, главоболие, ревматизъм, кожни проблеми, психични проблеми, както и при женски болести, за укрепване на зъбите, лечение на щитовидната жлеза и др.  От него са приготвяли тинктури, мехлеми, балсами, за да лекуват различни болести, възпаления, отоци и спиране на кръвотечения. Наричан е „слънчевият камък”, вярвало се е, че носи здраве, щастие, любов и пази от болести и нещастия. През Средновековието в Прибалтийските държави, тръгват традициите в обработката на кехлибара и изработката на различни накити. След края на II-та Световна Война започва разцвета на кехлибарената бижутерия.

Кехлибарът в съвременната наука
Кехлибарът е признат за природен биостимулатор, който влияе благотворно върху целия организъм, подсилва имунитета, възстановява жизнения тонус и енергийния баланс. Това се дължи на кехлибарената киселина, която при температурата на тялото 36,6 С прониква през кожата и се включва в кръвния поток. Установено е, че кехлибарът:
- възстановява състава на кръвта, облекчава работата на сърцето;
- влияе благоприятно на очите, ставите, бъбреците, черния дроб, стомаха, щитовидната жлеза;
- помага при хроническа отпадналост, безсъние, главоболие, простудни заболявания, астма, кашлица, болки и възпаления на гърлото;
- успокоява нервите, стреса, подсилва паметта и изостря интелекта и интуицията;
- има противовъзпалителни, противостресови, детоксикиращи, болкоуспокояващи и антиоксидантни свойства.
- пречиства организма от токсините, бори се със свободните радикали, а положен на болното място, премахва болката и отока.
- неутрализира негативната енергия и вредното електромагнитно излъчване на ел.уредите (компютри, телевизори, моб. телефони, микровълнови и др.)
- влияе благоприятно и укрепващо на всички възрасти, няма никакви странични ефекти - чист натурален продукт, особено подходящ за бебета, кърмачки и малки деца (при колики, болки при никнене на зъбки, нервност и възбудимост).
​Съхранила частица от живата природата и енергията на земята и водата, тази древна смола пленява с красотата и ценните си свойства от хилядолетия до днес. Кехлибарът ще върне радостта в живота и бодростта на духа и тялото.
 

Покажи:
Ред:
Нежно герданче тип Барок от сурови кехлибарени топченца в 2 контрастни цвята: кремаво бял и черно че..
23,00 лв.
Нежно герданче от малки фини топченца неполиран кехлибар в два контрастни цвята: лимон и череша. Дъ..
24,00 лв.
Нежно бебешко герданче от суров кехлибар, заоблени мъниста тио "бобче" в различни матови цветове: кр..
24,00 лв.
Нежно бебешко герданче от сурови кехлибарчета в тъмен коняк и полирани кехлибарчета за контраст в цв..
20,00 лв.
Нежно бебешко герданче от суров неполиран кехлибар в цвят конят, матов. Дължина: 32 см. Вноси..
20,00 лв.
Нежно бебешко герданче от по-едри сурови медни нъгетчета натурален кехлибар Дължина: 33 см. В..
20,00 лв.
Бебешко герданче суров кехлибар тип бобче, цвят тъмен коняк, леко и приятно за носене. Дължина: 32&..
24,00 лв.
Нежно бебешко герданче от сурови едри топчета кехлибар в наситено тъмно конячен цвят. Дължина: 32&n..
25,00 лв.
Нежно бебешко герданче от сурови малки топчета кехлибар в млечен и меден цвят. Дължина: 32 см...
23,00 лв.